donderdag 31 maart 2011

Stapelen op vrijdag


 Het beloofd zaterdag een zomerse dag te worden met voor het eerst dit jaar temperaturen boven de 20 graden. Ik ben er klaar voor.


Moet je eens kijken wat een mooie kleurnuances en een verschil aan vlechtwerk.

Deze week komt het idee van de stapel van mij oudste zoon. Jullie zien het is hier in huis al een heel familiegebeuren. Iedereen denkt mee.

Ik heb al een hele verzameling. Sommige nieuw andere tweedehand. Gekocht of gekregen. Een aantal draag ik maar de meesten hangen gewoon aan de muur. Mijn verzameling aan gevlochten hoedjes.


Met name in Frankrijk vindt je ze nog wel eens op rommelmarkten. Mijn verzameling is nog niet compleet ik ben nog steeds op zoek naar een zogenaamde Panamahoed. Maar ze zijn aan de prijs dus nog even doorzoeken.



Voor meer stapels kun je terecht bij Allemaal kleurtjes 

dinsdag 29 maart 2011

Aanvulling webwinkel




Ondanks het mooie weer ben ik weer druk bezig geweest en heb nieuwe spullen in de winkel gezet.



Zo vond ik vorige week een paar oude talkpoeder-blikjes en bijpassende parfumflesjes. Die kon ik natuurlijk niet laten staan.


Eentje hou ik voor mezelf maar de anderen gaan in de verkoop. Overigens heb ik niet alleen maar binnen gezeten hoor. Tussen de middag heb ik met de kinderen heerlijk buiten geluncht. Het voordeel van geen continu-rooster ;-) 

zondag 27 maart 2011

Luie zondagmiddag


Voor het eerst in weken hadden we een vrij weekend. Geen verplichtingen dus lekker veel tijd om niets te doen. Alleen van echt niets doen word ik zo loom. Er 'moest' dus gewandeld worden. Na wat overredingskracht (en het vooruitzicht van een ijsje) wilden de kinderen ook wel een stukje lopen. Samen met de rest van Nederland hebben we genoten van het mooie weer.



Als je goed keek kon je het begin van de lente overal zien.



Veel hebben we overigens niet gelopen. Het was meer van: half uurtje lopen, in het zonnetje liggen, weer een half uurtje terug lopen en dan lekker op het terrasje zitten. Heerlijk lui dus.
We hebben in ieder geval weer genoeg energie opgedaan voor de komende week.


vrijdag 25 maart 2011

Stapelen op vrijdag


Deze week heeft bijna iedereen wel kunnen genieten van het mooie lenteweer. Mijn stapel heeft ook een beetje met mooi weer te maken. Namelijk mijn vindsels op het strand.


Vooral de mooie verweerde kleuren van het hout, de afgesleten hoeken en de resten verf maken deze vonsten echte schatten van het strand. Om iets met al dat moois te kunnen doen heb ik er onder andere lampen van gemaakt. Een blijvende herinnering aan een leuke stranddag.




Voor meer stapelen op vrijdag kun je terrecht bij allemaalkleurtjes

dinsdag 22 maart 2011

Nieuwe aanvulling


Ik heb weer veel leuke spulletjes gevonden voor in mijn webwinkel. Ondanks het mooie weer ben ik druk bezig geweest met het schoonmaken en fotograferen van deze nieuwe schatten.


Ik zag dit leuke kleine spiegeltje. Er zijn sneeuwklokjes in het glas gekrast. Ik vind het helemaal in deze periode van het jaar passen alhoewel de sneeuwklokjes in mijn eigen tuin al zijn uitgebloeid. Het viel overigens nog niet mee om de bloemetjes goed op de foto te krijgen.

Dit is een kleine greep van wat je in mijn webwinkel kunt vinden. Kom gerust een kijkje nemen bij Het Stokpaardje

donderdag 17 maart 2011

Stapelen op vrijdag

 

Ik ben weer druk bezig geweest met het stapelen voor vrijdag. Deze keer een kleine verzameling parfumflesjes. Voornamelijk afkomstig uit Frankrijk. Gekocht op rommelmarkten die ieder weekend worden gehouden.





Voor meer stapelen op vrijdag kun je terrcht bij allemaal kleurtjes

dinsdag 15 maart 2011

Zonnetje


Na een weekje vakantie zijn de kinderen maandag weer naar school gegaan. Vanmiddag had ik even de tijd om achter in de tuin in het zonnetje te zitten. Met z'n 15 graden was dat toch wel heel lekker. Ik heb zelfs een eerste vlinder gezien. Hier dus volop lente. Helaas had ik het fototoestel niet bij de hand om dat vast te leggen. (en te lui om hem te pakken).

Wel heb ik nieuwe spullen in mijn webwinkel http://www.hetstokpaardje.nl/ gezet. Dus helemaal lui was ik niet ;)




donderdag 10 maart 2011

stapelen op vrijdag


Het is weer vrijdag. Dus tijd voor een stapeltje. Deze keer bracht mijn zoontje mij op een idee. Namelijk stapelen met knopen. Sommige van de knopen die ik gebruikt heb heb ik gekregen van mijn moeder of schoonmoeder. Andere knoopjes heb ik zelf verzameld. Drie verschillende stapeltjes. Toch passen ze alle drie bij mij.



Voor meer stapels op vrijdag kun je terecht bij "allemaal kleurtjes". Fijn weekend

woensdag 9 maart 2011

Aswoensdag


Vandaag is het aswoensdag. De eerste dag van de vastenperiode. Traditie getrouw wordt op deze dag een assenkruisje gehaalt in de kerk en haring-salade gegeten. Nou laat ik het vasten voor wat het is en het kruisje ook, maar ik had wel wat haring-salade uit het zuiden meegenomen. Dat gerecht heeft door de rode bieten die er in zijn verwerkt een roze kleur. Helemaal de goede kleur voor mijn dochtertje. Totdat ze een hapje moest proeven. Het smaakt namelijk ook een beetje zuur. Maar ja traditie is traditie ;)


Overigens wordt voor het assenkruisje de plamtakjes van het afgelopen jaar gebruikt. Deze worden verbrand en van deze as krijg je een kruisje op je voorhoofd.



Ik heb overigens een tweede blog award gekregen. Deze keer van Michelle van Wonderful things I love. Dank je wel Michelle. Ik heb lang zitten denken of ik deze award ga doorgeven en zo ja aan wie. Bij de eerste award was het ook al zo moeilijk kiezen. Daarom heb ik besloten deze blog niet aan één bepaalde blog door te geven maar hem aan jullie allemaal op te dragen.


Gefeliciteerd iedereen met jullie award.


maandag 7 maart 2011

Carnaval


Vandaag ben ik even samen met de kinderen gaan genieten van de carnaval in het zuiden. In de stad waar ik ben opgegroeid. Genieten van de mensen in hun mooiste kostuum. Niet alleen van diegene die in de optocht meelopen. Ook van mensen die aan de kant staan te kijken. Bijna iedereen heeft zijn uiterste best gedaan om zo mooi mogelijk voor de dag te komen. 





En dan werkt z'n stralend blauwe lucht wel erg goed mee om alle kleuren goed tot hun recht te laten komen. Nog een dagje en dan is het weer wachten tot het volgende jaar.