vrijdag 29 april 2011

Stapelen op vrijdag


Deze week hebben de kinderen vakantie. Voor mij dus weinig tijd om achter de computer te zitten. Eigenlijk was ik ook niet van plan om mee te doen met stapelen op vrijdag. Maar ook hier komen zo af en toe de stapels vanzelf. Morgen doen mijn kinderen namelijk mee met de versierde fietsoptocht.


Buiten op de tuinttafel had ik alles klaar gelegd om de fietsen een mooi oranje tintje te geven. En plots was daar mijn stapel. Natuurlijk voor de foto ook even wat oranje lekkers erbij (en daarna meteen weer in de koelkast)



Wij zijn er klaar voor. Het wordt waarschijnlijk weer een heerlijke ouderwetse koninginnedag. S'morgens in aller vroegte ga ik naar de koninginnemarkt. Vanaf half 10 zijn de kinderen aan de beurt met de fietsoptocht, kleedjesmarkt, touwtrekken, spijkerbroekhangen enz enz. Heerlijk kneuterig en daar verheug ik mij dus al weken op.


Morgen loop ik dus de hele dag te genieten. Ik wens iedereen voor morgen alvast veel plezier en veel geluk op de koninginnemarkten


Voor meer stapels kun je kijken bij allemaal kleurtjes

zondag 24 april 2011

Fijne paasdagen


De kinderen hebben nu twee weken vakantie. Wij hebben gisteren onze eerst BBQ van het jaar gehad en vandaag smelten de paaseitjes in de zon. O zo heerlijk dit weer.
Iedereen fijne zonnige paasdagen.

donderdag 21 april 2011

Stapelen op vrijdag



 

Nee van mij geen stapel in paassfeer. Met 25 graden buiten ben ik ook niet echt in paasstemming. Ik heb eigenlijk een hele luie stapel. Wat dan weer wel past bij het weer.


Ik heb uit de tuin van mijn ouders een paar seringentakken geknipt. De geur van seringen brengt bij mij herinneringen van warme lentedagen naar boven.


Eenmaal thuis bleek de kleur van de takken wel erg goed te passen bij een stapeltje bijbeltjes die al had liggen. En zo heb je dan alweer een stapel-idee voor de vrijdag.
  

Het is alleen zo jammer dat deze takken niet lang mooi blijven in een vaas.


Voor meer stapels kun je terecht bij allemaal kleurtjes

zondag 17 april 2011

Palmpasen


Palm palm pasen
hei koerei
over enen zondag
krijgen wij een ei

één ei is geen ei
twee ei is een half ei
drie ei is een paasei


Vandaag is het dus palmpasen. Om toch een beetje deze traditie aan mijn kinderen door te geven had ik broodhaantjes gekocht (gewoon bij de baker en niet zelfgemaakt). Natuurlijk met het idee om gezellig samen palmhoutjes te maken. Nou dat kon ik wel gezellig vinden maar de jeugd had er geen zin in. Ik ben toen zelf maar aan de slag gegaan. Gelukkig vond mijn dochtertje het er wel heel interessant uit zien en heeft uiteindelijk toch maar mee geholpen. Zo hebben we met palmpasen dus in ieder geval 1 (iets wat sober) palmhoutje.


donderdag 14 april 2011

Stapelen op vrijdag


Inspiratie voor het stapelen op vrijdag krijg ik op de gekste momenten.


En meestal ben ik er niet eens naar op zoek maar valt mijn oog er plotseling op. 


En dan wordt het een uitdaging om een paar houten keukenatributen tot een stapel om te toveren.
 

Meestal staan ze namelijk gezellig samen in een brocante kan.


Voor meer stapels kun je terecht bij allemaal kleurtjes

dinsdag 12 april 2011

Rabarbertaart

  
Vandaag heb ik een overheerlijke rabarbertaart gebakken. Het is echt een taart om je vingers bij af te likken. Ook voor mensen die niet van rabarber houden. En nee het recept is niet geheim. Het is zelfs heel makelijk te maken.


Recept Rabarbertaart:

125 gr boter
125 gr suiker
250 gr zelfrijzend bakmeel
4 x eigeel
4 el melk
vanillesuiker
snufje zout
750 gr rabarber
100 gr amandelen

4 x eiwit
200 gr suiker

ingevetten springvorm
Oven 200 graden voorverwarmen

Suiker, eigeel schuimig kloppen
bakmeel, vanillesuiker, zout, melk plus gesmolten boter erdoor.
rabarber in stukjes erdoor.
Alles in een springvorm scheppen
amandelen er boven op leggen.

Eiwit plus suiker stijf kloppen en boven op de mengsel scheppen
Daarna taart 35 minuten in de oven.
Goed laten afkoelen

Geniet ervan. En echt hij is niet bitter.

maandag 11 april 2011

Tuin

 
Voorlopig zou het wel eens de laatste warme dag van deze week kunnen zijn. Ik heb daarom van de gelegenheid gebruik gemaakt en heb een middag in de tuin doorgebracht. Niet lekker lui niets doen. Maar heerlijk met mijn handen in de warme aarde. Onkruid wieden, schoffelen en ondertussen genieten van de toch wel erg warme zon op mijn schouders.


De peren, appel en pruimenboom staan in bloei. Nu hopen dat ik met name van de pruimen iets mee krijg. Meestal zijn de vogels mij voor.


Mijn Pioenroos staat al aardig in knop. Over niet al te lange tijd komen hier grote witte bloemen aan.



De eerste oogst is weer binnen. En morgen lekkere rabarbertaart eten.

donderdag 7 april 2011

Stapelen op vrijdag


Vandaag drie kleine stapeltjes. Het eerste stapeltje is al heel lang in mijn bezit. Zoals met de meeste stapels is dit stapeltje begonnen met één medaille. Deze medaille aan een speldje, bedoeld om aan het onderhemd te hangen, kreeg ik van mijn oma.


Regelmatig kreeg ik weer een nieuwe medaille erbij. Heel trouw werd deze ook weer aan hetzelfde speldje gehangen. Je begrijpt dat na verloop van tijd deze kleine stapel aardig zwaar aan mijn hemdje hing te rammelen. Mij kon niets gebeuren :-)


Het tweede stapeltje kocht ik in Frankrijk op een rommelmarkt. Pas nadat ik deze medailles kocht bleek er  een Christoffel medaille tussen te zitten. Christoffel is de beschermheilige voor reizigers.


Sindsdien heb ik dit kleine stapeltje in mijn portefeuille zitten. Samengehouden door een paperclip. Niet geheel passend maar wel efficient.


Tenslotte het laatste stapeltje. Deze medailles kocht ik een paar weken geleden bij een kringloopwinkel. Er zitten een paar hele oude tussen. Leuk om aan een lintje of een touwtje ergens aan te hangen. Zoals je kunt zien zijn de afbeeldingen al aardig versleten.


Voor meer stapels kun je kijken bij allemaal kleurtjes.

dinsdag 5 april 2011

Webwinkel nieuws



 Voor mijn webwinkel koop ik eigenlijk alleen spulletjes die ik zelf mooi vind. Je hebt af en toe van die spulletjes die je inkoopt, met de bedoeling ze weer te verkopen, maar eigenlijk zou je ze zelf willen houden. Maar ja ook ik heb maar beperkte ruimte in huis en die ruimte raakt ook zo vol. Dus af en toe moet je dan toch afscheid nemen. Vandaag heb ik een aantal van deze spullen, met toch wel een beetje pijn in mijn hart, in de winkel gezet. Maar ja ik heb altijd nog de foto's ;-)