donderdag 20 oktober 2011

Commode deel 2


Deze keer had ik mij beter voorbereid. Met een voorbeeld uit een tijdschrift, een eucalyptusblaadje en wat ectra hulp van een vriendin ben ik opnieuw verf gaan uitzoeken.  


Het kastje in drie stappen.


De mintgroene kleur komt bij het licht opschuren weer een beetje tevoorschijn. Maar dit vind ikzelf niet meer storend. Het kastje past weer bij de rest van de woonkamer.


 Misschien hier en daar nog wat bijwerken maar voor nu ben ik tevreden.

dinsdag 18 oktober 2011

Commode deel 1


In mijn vorige blog vertelde ik al over mijn voornemen om de donkere commode in de woonkamer een andere kleur te geven. Ik zag het al helemaal voor me. Vergrijst olijfgroen moest het kastje worden.


Op deze oude foto is het kastje in zijn oorspronkelijke kleur te zien. Een beetje te donker naar mijn smaak.
Dus op naar de doehetzelfwinkel om wat verf te laten mengen. De verf die ze daar voor mij klaar maakten vond ik al een beetje te licht van kleur. Maar ze verzekerde mij daar dat deze verf zeker donkerder opdroogde.

Olijfgroen zou het dus worden.


Maar help ik heb nu een mintgroen kastje in de woonkamer staan. 


Een kleur die helemaal niet bij de rest van de spullen past.


Ik heb het kastje toch maar een beetje aangekleed misschien dat het een kwestie van wennen is. Maar ik vrees dat ik het kastje nog een keer onderhanden moet nemen. mijn oudste vondt het nu wel een echt Frans kastje geworden (een schrale troost)

dinsdag 11 oktober 2011


Vandaag weer tijd gevonden om even wat te rommelen in huis.



Bij de kringloop heb ik een tijdje geleden een klein vitrinekastje gevonden. Ik wist niet goed wat ik er mee wilde doen. Voorlopig staat hij op de commode.  Met een kleine verzameling schatten.


Aan de andere kant heeft het kleine voetbankje even plaats moeten maken voor dit groepje.


Nu nog even tijd en de goede verf vinden om de commode te schilderen. vergrijst olijfgroen moet hij worden.