dinsdag 29 november 2011

Surprises


Wij zijn er klaar voor.
Het huis ruikt heerlijk naar vers gebakken pepernoten.  
En de surprises van de oudste twee voor school zijn af. Wat een rust.
 

 
 Vooral de oudste van 10 is niet zo van het knutselen. Maar dit is het resultaat. Voor de juf een mooi fototoestel. Met achter het scherm een luikje voor de cadautjes.


 

Voor de middelste was het dit jaar de eerste keer dat hij een surprise moest maken. Hij had al helemaal in het hoofd wat en hoe het moest worden. Een voetbalveld. Maar ja waar laat je dan de cadeautjes. Een tribune dus erbij vol met juigende pieten.
Het eind resultaat mocht ik van beide heren aan jullie laten zien.

Met mijn dochtertje ben ik op bezoek geweest bij Sinterklaas. Helemaal onder de iindruk was ze. Het grote boek, de schatkist, een bad vol pepernoten, heel veel pieten en natuurlijk Sinterklaas. 


De kist stond veilig achter dikke tralies.


En ook bij het grote boek konden we niet dichtbij komen. Jammer ik had graag even willen bladeren ;-)

Zo leuk om op twee verschillende manieren het Sinterklaasfeest te beleven.

dinsdag 22 november 2011

Zomaar


Al paar dagen hangt de mist rond het huis. Zelf vind ik dat wel wat hebben. Zo op een eilandje in de wolken. Binnen lekker de kaarsjes aan.
 Maar dan niet te lang. Een beetje zon op zijn tijd is dan wel fijn. 


  
En zie. Ik word op mijn wenken bediend. Op de markt heb ik wat gipskruid en eucalyptus gekocht voor een springerig boeket.  Het zonnetje schijn er zo mooi in. Even genieten.

woensdag 16 november 2011

Zie de maan schijnt door de bomen


Zaterdag kwam bij ons de goedheiligman al weer aan. Met het mooie weer was het gezellig druk op de kade. Mijn dochtertje was even bang dat Sinterklaas haar niet zou zien. Maar gelukkig kon ze haar tekening aan een Piet geven. Deze Piet verzekerde haar dat hij deze tekening persoonlijk aan de Sint zou geven. Een hele geruststelling ;-)


 Eigenlijk ben ik meer van de kerst. Maar ondanks dat het mij moeite kost moet ik van mijzelf echt nog even wachten tot na 6 december. Daarom toch ook maar een paar Sint-versieringen maar dan wel met een brocante sfeertje natuurlijk.


Deze chocolademal kwam ik tegen in Lille. Het heeft mij heel wat overtuigingskracht gekost. Maar uiteindelijk heb ik toch een redelijke prijs voor deze mal betaald.


Hij mist alleen de klemmetjes maar voorlopig blijft deze Sint (zonder baard) bij ons. Het schilderijtje op de achtergrond kocht ik twee weken geleden voor een paar euro bij de kringloop. Een straat in in herfstkleuren. Past helemaal bij het sfeertje. Zo hou ik het wel even vol tot 7 december.

dinsdag 8 november 2011

Sint-Maarten


Sint-Maarten, Sint-Maarten,
 de koeien  hebben staarten,
De meisjes hebben rokjes aan,
 daar komt Sint-Maarten aan.


Mijn kinderen gaan dit jaar (11 november) in de buurt weer langs de deuren met hun lampionnen. En dit jaar jammer genoeg niet zelfgemaakt. Maar geen nood ik heb nog een hele voorraad lampionnetjes op zolder liggen.


Het kaarsje staat al klaar in de pot. Een brandend kaarsje is het teken voor de buurtkinderen dat ze kunnen aanbellen voor wat lekkers nadat ze een liedje hebben gezongen.



En dat lekkers had ik ook al in huis. Maar ja zoiets moet ik ook niet zo vroeg al in huis halen. Deze schaal (op de foto al aardig leeg) kan ik weer opnieuw vullen. Maar het is ook allemaal zo lekker :-) 

dinsdag 1 november 2011

Herfstvakantie


We zijn alweer een paar dagen terug van een paar heerlijke dagen aan zee. 
  


De  mooiste structuren, kleuren en vondsten. 


En natuurlijk geweldige uitzichten.


waaronder het uitzicht vanaf mijn verstopplekje in de duinen.


En dit was onze lunch. Welverdiend na het verstoppertje spelen, zandkastelen bouwen en schelpen zoeken. Heerlijke granalenkroketjes.