dinsdag 12 april 2011

Rabarbertaart

  
Vandaag heb ik een overheerlijke rabarbertaart gebakken. Het is echt een taart om je vingers bij af te likken. Ook voor mensen die niet van rabarber houden. En nee het recept is niet geheim. Het is zelfs heel makelijk te maken.


Recept Rabarbertaart:

125 gr boter
125 gr suiker
250 gr zelfrijzend bakmeel
4 x eigeel
4 el melk
vanillesuiker
snufje zout
750 gr rabarber
100 gr amandelen

4 x eiwit
200 gr suiker

ingevetten springvorm
Oven 200 graden voorverwarmen

Suiker, eigeel schuimig kloppen
bakmeel, vanillesuiker, zout, melk plus gesmolten boter erdoor.
rabarber in stukjes erdoor.
Alles in een springvorm scheppen
amandelen er boven op leggen.

Eiwit plus suiker stijf kloppen en boven op de mengsel scheppen
Daarna taart 35 minuten in de oven.
Goed laten afkoelen

Geniet ervan. En echt hij is niet bitter.

22 opmerkingen:

  1. DIE ZIET ER LEKKER UIT!!

    FIJNE WEEK,
    MIRANDA

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik ken het niet, maar ziet er heerlijk uit:))

    lieve groetjes, Tjits

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben gek op rabarber, maar eet het eigenlijk maar weinig! Dus een rabarbertaart zal ik vast ook wel heel lekker vinden!

    Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ziet er heerlijk uit, maar rabarber, nee, kan je het ook met iets anders doen.

    gr Stina

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dank je wel voor het recept en.. de foto's.
    Deze gaik zeker een keer maken, en hopen dat hij net zo lekker smaakt als hij bij jou eruit ziet!

    Liefs,

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik ook, deze ga ik ook een keer proberen, maar heb geen rabarber uit eigen tuin, breng ik hem wel mee van de winkel, hij ziet er heerlijk uit!! dankjewel voor het recept!

    Lieve groetjes Michelle

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mmmm, dat ziet er lekker uit! Dat gaan we zeker eens proberen! Bedankt voor het recept.

    Groetjes, Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  8. geen idee hoe het zal smaken, maar het ziet er mega lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Pfff die taart ziet er gewoonweg goddelijk uit! Ik wil 'm ook!!
    Meestal maak ik mijn rabarbertaart op een andere manier maar deze lijkt me NÓG lekkerder...
    Ik zal je mijn recept ook eens geven ;)

    Veel groetjes, Veronique

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Het ziet er smakelijk uit, maar inderdaad ben ik een van die mensen die niet van rabarber houdt.Ik heb net gepost, met een herkenbare kan op de achtergrond...groetjes Nicole

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Het is maar goed dat ik het recept nu pas zie, anders was ik gaan bakken, heerlijk rabarber, mmmm. Morgen misschien???

    Groetjes,Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hij ziet er heerlijk uit heb het recept dan ook overgeschreven, maar is 35 min in de oven echt genoeg. Ik maakte wel eens rabarber taart maar die moest 1 1/2 uur in de oven. Ik ga het proberen maar het moet nog ff wachten want onze rabarber is nog niet klaar.

    groetjes Petra.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ohh, dat ziet er lekker uit.
    jemig, zou me niet kunnen beheersen.
    Ben stapel op rabarber.
    Ik maak er ook graag jam van.

    Dankjewel voor het recept.

    Lieve groeten, Alexandra.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik zie het al voor me ja, ik heb dat ook heel vaak. Maar wat een geweldige taart heb je daar staan. Die ga ik zeker een keer uitproberen al is het alleen maar om naar te kijken! Das dan weer zonde dan want ik ben dol op taart. Okee, bij wijze van spreke dan.
    Fijne dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Mmmm, je recept staat klaar om te maken...
    Het ziet er heerlijk uit!
    Groetjes Hannie

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Goh Iris, dat ik hier nog niet eerder was langsgeweest! Ik heb me wel meteen als volger bij je aangemeld. Je hebt een leuke blog en nog bedankt voor je lieve berichtjes op mijn blog.

    Die taart....dat wordt een van de eerste dingen die ik ga eten zodra ik op mijn streefgewicht ben. Ik kan me er nu al op verheugen, want ik ben dol op rabarber. Dus bedankt voor het recept.

    Hartelijke groetjes, Mandy

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Hoi ik kom hier via, via en val lekker met mijn neus in de taart. Leuke tip! Mooie foto's op je blog je hebt er een volger bij hoor.
    Groetjes Anja.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. hoi,

    wat lekker...bedankt voor dat herlijke recept.


    groetjes Conny

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat ziet de taart er gewelgig uit. Ik zou 'm zo laten staan. (er van eten zou zonde zijn want ik lust het echt niet) wel wijs dat je 'm uit je eigen tuin hebt. lijkt me super om groente en fruit zelf te verbouwen.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. hallo,
    ik kijk vandaag voor het eerst naar je blog,die is prachtig!!!!
    mooie foto's ook,hoor!ik kijk geboeid!
    ook je rabarbertaart bekeken,mmmmm die ziet er heerlijk uit,ga ik dit weekend vlug ook eens proberen
    maar nu...vlug verder naar je blog kijken!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. nou dit leek me zoon lekker taart, dus heb hem gebakken voor mijn verjaardag... maar volgens mij moet die onderlaag eerst worden gebakken en daarna pas de eiwit-laag ;) want die eiwit-laag was na 5 minuten al bruin, heb om verbranden te voorkomen de temperatuur omlaag gedaan, taart er wat langer ingelaten, maar de bovenlaag was bijna verbrand en de onderlaag was nog helemaal voeibaar :S we hebben hem wel opgegeten en hij was best lekker, hij smaakte naar rabarber met creme brulee...maar ben wel benieuwd hoe het kan dat die bij jou wel zo mooi gelukt is hahahha

    BeantwoordenVerwijderen
  22. vervolg vorige bericht : als ik weet wat ik anders moet doen ga ik hem echt nog een keer maken, alsie vloeibaar al zo lekker is ;)

    BeantwoordenVerwijderen