zondag 5 juni 2011

Madeleines


Als wij in Frankrijk zijn is dit mijn grootste zonde. Iedere dag eet ik er wel een paar en voor terug thuis neem ik een paar grote zakken mee.


Ik dacht nu een goed recept gevonden te hebben voor het zelf maken van deze lekkernij. Alles bij elkaar gezet en bakken maar.


Ze leken sprekend op de madeleines uit Frankrijk.


Maar helaas waren ze droger dan de originele Madeleines. Jullie snappen dat ik dus nog steeds op zoek ben naar HET RECEPT van de echte madeleine.


Overigens heb ik de cakjes niet in de brocante bakplaaten gebakken maar in een mal die ik in Frankrijk bij de supermarkt heb gekocht. In Nederland kun je de madeleinebakblikken onder andere kopen bij Dille en Kamille.
  

16 opmerkingen:

  1. Ondanks dat ze wat droog waren, zien ze er in ieder geval goed uit! Helaas kan ik je niet aan een recept helpen. Leuke foto;s met de oude bakvormen. Groetjes Peggy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ze zien er anders héél erg lekker uit...jammer dat ik niet door het scherm kan met mijn hand, om er heel voorzichtig één te pakken hihi!

    Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vanaf hier zien ze er goed uit hoor!!!
    Jammer dat we niet kunnen proeven:)))
    Je bakblik vind ik wel heel erg leuk, toch maar bij Dille kijken.

    Groetjes,
    Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jammer dat ze niet helemaal zijn geworden zoals je voor ogen had, maar ze zien er wel heerlijk uit en je heb er mooie foto's van gemaakt met de oude bakvormen.
    Hopelijk geeft iemand je hier een goeie tip.
    Lieve groet, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ze zien er wel super uit, jammer dat ze dan toch wat droog zijn. Maar de bakvormen zien er geweldig uit mooi hoor. En hopelijk vind je het goede recept en krijg je ze ooit net zo lekker als uit Frankrijk. Fijne avond en een mooie week groetjes

    Petra,

    BeantwoordenVerwijderen
  6. oh heerlijk zijn ze!! jammer dat je de juiste smaak nog niet te pakken krijgt.. hoop dat je nog goede tips krijgt en anders toch maar weer naar Frankrijk om er van te kunnen genieten:))

    lieve groetjes, Tjits

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het ziet er inderdaad wel heerlijk goud bruin uit hoor! Mooie oude bakvormen!
    Misschien weet Marjanne wel een recept hiervoor?
    Zij woont al heel lang in Frankrijk, kijk voor haar blog even op mijn blog en klik Couleurs en Fantasie aan in de zijbalk.
    Fijne week,
    Groetjes Maia

    BeantwoordenVerwijderen
  8. ik vond ze vroeger ook zo lekker, maar tegenwoordig zijn ze zo droog, dat het een eeuwigheid geleden is dat ik ze op heb! Hou het wel bij een plak natte cake!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik kan je jammer genoeg niet aan het recept helpen, maar....ik lust ze ook zo graag....!!!
    gr.Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Je bakpoging ziet er toch wel goed uit! jammer dat ze niet smaakten zoals je wenste, volgende keer beter, helaas heb ik er ook geen recept van...

    Fijne week!
    Lieve groetjes Michelle

    BeantwoordenVerwijderen
  11. ze zien er in ider geval goed uit, blijven oefenen he het lukt je vast wel een keer, succes!!

    gr Stina

    BeantwoordenVerwijderen
  12. ik zou zegen lekker smullen doe je er een doe er een bakje thee bij voor het droge dan is dat ook opgelost groetjes rommy

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een heerlijke post; het water loopt mij in de mond ;))Jammer dat ze wat droog zijn geworden, maar de foto's zijn in ieder geval goed gelukt!

    Fijne dag,
    Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ze zien er vanaf hier uit om te watertanden! Heb je wel voldoende boter gebruikt?
    Hartelijks

    BeantwoordenVerwijderen
  15. OOOOOOOOHHHHHHHH,

    DIE ZIEN ER LEKKER UIT ZEG!!
    HET WATER LOOPT ME IN DE MOND.

    FIJNE WEEK EN HEEL LEKKER BLOGPOST HEB JE GEMAAKT,

    MIRANDA

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Nou ze zien er wel goed uit, maar ja de smaak moet wel lekker zijn!
    Ik kan je niet helpen aan het recept, ik ben niet zo'n bakprinses..hihihi,ik eet het liever op!

    Groetjes Evelien

    BeantwoordenVerwijderen