Vandaag heb ik een overheerlijke rabarbertaart gebakken. Het is echt een taart om je vingers bij af te likken. Ook voor mensen die niet van rabarber houden. En nee het recept is niet geheim. Het is zelfs heel makelijk te maken.
Recept Rabarbertaart:
125 gr boter
125 gr suiker
250 gr zelfrijzend bakmeel
4 x eigeel
4 el melk
vanillesuiker
snufje zout
750 gr rabarber
100 gr amandelen
4 x eiwit
200 gr suiker
ingevetten springvorm
Oven 200 graden voorverwarmen
Suiker, eigeel schuimig kloppen
bakmeel, vanillesuiker, zout, melk plus gesmolten boter erdoor.
rabarber in stukjes erdoor.
Alles in een springvorm scheppen
amandelen er boven op leggen.
Eiwit plus suiker stijf kloppen en boven op de mengsel scheppen
Daarna taart 35 minuten in de oven.
Goed laten afkoelen
Geniet ervan. En echt hij is niet bitter.
DIE ZIET ER LEKKER UIT!!
BeantwoordenVerwijderenFIJNE WEEK,
MIRANDA
ik ken het niet, maar ziet er heerlijk uit:))
BeantwoordenVerwijderenlieve groetjes, Tjits
Ik ben gek op rabarber, maar eet het eigenlijk maar weinig! Dus een rabarbertaart zal ik vast ook wel heel lekker vinden!
BeantwoordenVerwijderenLieve groet, Ingrid
ziet er heerlijk uit, maar rabarber, nee, kan je het ook met iets anders doen.
BeantwoordenVerwijderengr Stina
Dank je wel voor het recept en.. de foto's.
BeantwoordenVerwijderenDeze gaik zeker een keer maken, en hopen dat hij net zo lekker smaakt als hij bij jou eruit ziet!
Liefs,
Ik ook, deze ga ik ook een keer proberen, maar heb geen rabarber uit eigen tuin, breng ik hem wel mee van de winkel, hij ziet er heerlijk uit!! dankjewel voor het recept!
BeantwoordenVerwijderenLieve groetjes Michelle
Mmmm, dat ziet er lekker uit! Dat gaan we zeker eens proberen! Bedankt voor het recept.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes, Tineke
geen idee hoe het zal smaken, maar het ziet er mega lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenPfff die taart ziet er gewoonweg goddelijk uit! Ik wil 'm ook!!
BeantwoordenVerwijderenMeestal maak ik mijn rabarbertaart op een andere manier maar deze lijkt me NÓG lekkerder...
Ik zal je mijn recept ook eens geven ;)
Veel groetjes, Veronique
Het ziet er smakelijk uit, maar inderdaad ben ik een van die mensen die niet van rabarber houdt.Ik heb net gepost, met een herkenbare kan op de achtergrond...groetjes Nicole
BeantwoordenVerwijderenHet is maar goed dat ik het recept nu pas zie, anders was ik gaan bakken, heerlijk rabarber, mmmm. Morgen misschien???
BeantwoordenVerwijderenGroetjes,Eefie
Hij ziet er heerlijk uit heb het recept dan ook overgeschreven, maar is 35 min in de oven echt genoeg. Ik maakte wel eens rabarber taart maar die moest 1 1/2 uur in de oven. Ik ga het proberen maar het moet nog ff wachten want onze rabarber is nog niet klaar.
BeantwoordenVerwijderengroetjes Petra.
Ohh, dat ziet er lekker uit.
BeantwoordenVerwijderenjemig, zou me niet kunnen beheersen.
Ben stapel op rabarber.
Ik maak er ook graag jam van.
Dankjewel voor het recept.
Lieve groeten, Alexandra.
Ik zie het al voor me ja, ik heb dat ook heel vaak. Maar wat een geweldige taart heb je daar staan. Die ga ik zeker een keer uitproberen al is het alleen maar om naar te kijken! Das dan weer zonde dan want ik ben dol op taart. Okee, bij wijze van spreke dan.
BeantwoordenVerwijderenFijne dag!
Mmmm, je recept staat klaar om te maken...
BeantwoordenVerwijderenHet ziet er heerlijk uit!
Groetjes Hannie
Goh Iris, dat ik hier nog niet eerder was langsgeweest! Ik heb me wel meteen als volger bij je aangemeld. Je hebt een leuke blog en nog bedankt voor je lieve berichtjes op mijn blog.
BeantwoordenVerwijderenDie taart....dat wordt een van de eerste dingen die ik ga eten zodra ik op mijn streefgewicht ben. Ik kan me er nu al op verheugen, want ik ben dol op rabarber. Dus bedankt voor het recept.
Hartelijke groetjes, Mandy
Hoi ik kom hier via, via en val lekker met mijn neus in de taart. Leuke tip! Mooie foto's op je blog je hebt er een volger bij hoor.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Anja.
hoi,
BeantwoordenVerwijderenwat lekker...bedankt voor dat herlijke recept.
groetjes Conny
Wat ziet de taart er gewelgig uit. Ik zou 'm zo laten staan. (er van eten zou zonde zijn want ik lust het echt niet) wel wijs dat je 'm uit je eigen tuin hebt. lijkt me super om groente en fruit zelf te verbouwen.
BeantwoordenVerwijderenhallo,
BeantwoordenVerwijderenik kijk vandaag voor het eerst naar je blog,die is prachtig!!!!
mooie foto's ook,hoor!ik kijk geboeid!
ook je rabarbertaart bekeken,mmmmm die ziet er heerlijk uit,ga ik dit weekend vlug ook eens proberen
maar nu...vlug verder naar je blog kijken!
nou dit leek me zoon lekker taart, dus heb hem gebakken voor mijn verjaardag... maar volgens mij moet die onderlaag eerst worden gebakken en daarna pas de eiwit-laag ;) want die eiwit-laag was na 5 minuten al bruin, heb om verbranden te voorkomen de temperatuur omlaag gedaan, taart er wat langer ingelaten, maar de bovenlaag was bijna verbrand en de onderlaag was nog helemaal voeibaar :S we hebben hem wel opgegeten en hij was best lekker, hij smaakte naar rabarber met creme brulee...maar ben wel benieuwd hoe het kan dat die bij jou wel zo mooi gelukt is hahahha
BeantwoordenVerwijderenvervolg vorige bericht : als ik weet wat ik anders moet doen ga ik hem echt nog een keer maken, alsie vloeibaar al zo lekker is ;)
BeantwoordenVerwijderen